Lär dig hantera din spelkassa vid betting

Att kunna hantera sina pengar är A och O om du ska bli framgångsrik inom betting. När du har ett bra money management kommer din kassa aldrig att sina. Hitta en bra strategi för hur du ska hantera din spelkassa på rätt sätt.

För att kunna bli ett proffs på betting finns det två specifika saker som du måste kunna hantera. Du behöver ha förmågan att hitta ett värde i olika spel på oddsmarknaden och samtidigt förmå att hantera din spelkassa på ett sunt sätt. Att hantera sin spelkassa kallas även för money management eller bankroll management. Det spelar faktiskt ingen roll hur bra du är på att hitta värde i spel eller felsatta odds & betting om du inte har rätt förmåga att kunna hantera storleken på din insats per spel. Det finns flertalet spelare som är jätteduktiga på själva spelet men faller bet på att de inte kan hantera spelkassan.>

tärningspel och odds

Skydda din spelkassa

Ett exempel på en bra riskhantering av din spelkassa är att du bestämmer att du aldrig spelar för mer än två procent av din totala spelkassa. Om din spelkassa minskar då kommer även insatsen per spel att minska och tvärtom. Men du följer alltid regeln om att inte spela för mer än två procent. Innan du börjar att spela ska du alltså bestämma hur stor insats du vill lägga i förhållande till din spelkassa. Bestäm också hur stor risk du faktiskt är villig att ta för att vinna. Det är genom att bestämma sådant som du får en sund riskhantering. Allt handlar om att skydda din spelkassa. För om du inte har några pengar kan du inte fortsätta med betting. När du har en bra riskhantering kring dina pengar minskar du risken att försöka börja spela igen förlorade pengar och spela för större insatser än vad du faktiskt har råd att förlora. Du har även utrymme att ha en sämre period utan att helt plötsligt stå utan pengar. Riskhantering gör även att du tar mer genomtänkta beslut när du bettar.

Hantera förluster inom betting

Det allra flesta som håller på med betting hamnar förr eller senare i en period av förluster. Det händer både professionella spelare och hobbyspelare. En förlustperiod kan vara från någon dag till månader. Att kunna hantera en formsvacka är oerhört viktigt om du vill kunna hålla på med betting på en mer professionell nivå. Ett vanligt misstag som spelare gör när de hamnar i en förlustperiod är att de höjer insatserna. Att börja frångå regler och tappa disciplinen kan göra att du aldrig kommer ur din förlustperiod. Det är under en sådan period det är extra viktigt att ha disciplin och följa strategin. När du har en dålig period kan du alltid ta en paus för att komma bort från spelandet och få distans. När du har en spelpaus kan du analysera ditt spelande för att hitta styrkor och svagheter. Gå igenom din historik och statistik för att lära dig av dina misstag.

Betting och vinster

Efter en förlustperiod kommer inte sällan en vinstperiod. Alla kan hamna i en vinsperiod och det är det som alla strävar mot. Det är lika viktigt att hålla dig till reglerna gällande din spelkassa även när det går bra. Att alltid ha kontroll och följa din strategi utan några som helst undantag är det som kommer att göra dig till proffs på betting.